TEKİRDAĞ / KAPAKLI - Bahçeağıl Ortaokulu

Bahçeağıl Ortaokulu

Bahçeağıl Mahallesi Kapaklı TEKİRDAĞ
Vizyon
Öğrencilerimizin akla ve bilme dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle çevrede, bölgede ve ülkede örnek eğitim ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını oluşturmak, okul ve kurumların her yönü ile model okul ve kurumlar haline getirmektir.
Misyon
Kapaklı İlçesinde Bahçeağıl İlk/Ortaokulu sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; yasa ve diğer mevzuatın uygulanması ve geliştirilmesini; Milli birlik ve bütünlük içindeki iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmanın desteklenmesi, hızlandırılması ve çağdaş uygarlığın yapacağı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesinde araç olan eğitim öğretim sürecini düzenleyen eğitim sistemini ve işleyişinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi, eğitim bilimlerindeki çağdaş yenilik ve gelişimleri takip ederek, araştırmalar yaparak kurumların ve çalışmaların etkinlik ve verimliliğinin arttırılmasını ve geliştirilmesini sağlamaktır.
Başarılar
Derslik :4<
Spor Salonu :0
Öğretim Şekli :Öğretim şekli tam gündür. Okulumuz taşıma merkezidir. Okulumuza Uzunhacı ve Karlı Mahallelerinden öğrenciler taşınmaktadır.
Başlama: 08:40 Bitiş: 15:20
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Pansiyon bulunmamaktadır.
Lojman
3 - Lojmanlardan ikisi kullanılır durumda olup öğretmenlerimiz oturmaktadır. 1 Lojmanımız boştur. Boş olan lojman prefabrike olup bakıma ihtiyacı vardır.
Ulaşım
Çerkezköy ilçesinden minibüs ile her gün servis vardır. Kapaklı ilçesinden özel araçla ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Yerleşim yeri mahalledir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Tekirdağ il merkezine 85 km uzaklıktadır. Kapaklı ilçe merkezine 10 km, Çerkezköy ilçe merkezine ise 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2016 YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE En Yüksek Puan : 397,608 En Düşük Puan : 211,521
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
Her sene düzenli olarak Mayıs ayı içerisinde "Bahçeağıl Bahar Turnuvası" kapsamında futbol, basketbol ve voleybol alanlarında sınıflar arası müsabakalar düzenlenmektedir. Sınıf Öğretmenimiz Selahattin BAYRAKCI İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimize yönelik "Satranç Egzersiz" kursu açmaktadır.
Proje Çalışmaları
"Bahçeağıl Okuyor Projesi" kapsamında tüm sınıflarımızda her gün 20 dakikalık kitap okuma etkinliği yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Diğer Hususlar