Bahçeağıl Ortaokulu

Belgegeçer : 0
WEB http://bahceagilortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Bahçeağıl Mahallesi Kapaklı TEKİRDAĞ
VİZYON : Öğrencilerimizin akla ve bilme dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Dünü bugüne; bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle çevrede, bölgede ve ülkede örnek eğitim ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını oluşturmak, okul ve kurumların her yönü ile model okul ve kurumlar haline getirmektir.
MİSYON : Kapaklı İlçesinde Bahçeağıl İlk/Ortaokulu sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; yasa ve diğer mevzuatın uygulanması ve geliştirilmesini; Milli birlik ve bütünlük içindeki iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmanın desteklenmesi, hızlandırılması ve çağdaş uygarlığın yapacağı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesinde araç olan eğitim öğretim sürecini düzenleyen eğitim sistemini ve işleyişinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi, eğitim bilimlerindeki çağdaş yenilik ve gelişimleri takip ederek, araştırmalar yaparak kurumların ve çalışmaların etkinlik ve verimliliğinin arttırılmasını ve geliştirilmesini sağlamaktır.
BAŞARILAR : 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - Büşra GÜNER - Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - İrem SARICA - Çorlu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - Hakan ÖZTÜRK - Edirne Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - Dilara ÇALIŞKAN - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - Ayşegül ÇAMURLU - Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Okul Birincisi - Beste GÜREL - Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi
Rehber Öğretmen : 0
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Öğretim şekli tam gündür. Okulumuz taşıma merkezidir. Okulumuza Uzunhacı ve Karlı Mahallelerinden öğrenciler taşınmaktadır.
Kantin: 0
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : Başlama: 08:40 Bitiş: 15:20
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer
Pansiyon : Pansiyon bulunmamaktadır.
Lojman : Lojmanlardan ikisi kullanılır durumda olup öğretmenlerimiz oturmaktadır. 1 Lojmanımız boştur. Boş olan lojman prefabrike olup bakıma ihtiyacı vardır. Sayısı:3
Servis :
Ulaşım : Çerkezköy ilçesinden minibüs ile her gün servis vardır. Kapaklı ilçesinden özel araçla ulaşım imkanı bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri : Yerleşim yeri mahalledir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Tekirdağ il merkezine 85 km uzaklıktadır. Kapaklı ilçe merkezine 10 km, Çerkezköy ilçe merkezine ise 15 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2016 YILI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI YERLEŞTİRME PUANLARINA GÖRE En Yüksek Puan : 397,608 En Düşük Puan : 211,521
Sportif Etkinlikler : Her sene düzenli olarak Mayıs ayı içerisinde "Bahçeağıl Bahar Turnuvası" kapsamında futbol, basketbol ve voleybol alanlarında sınıflar arası müsabakalar düzenlenmektedir. Sınıf Öğretmenimiz Selahattin BAYRAKCI İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimize yönelik "Satranç Egzersiz" kursu açmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : "Bahçeağıl Okuyor Projesi" kapsamında tüm sınıflarımızda her gün 20 dakikalık kitap okuma etkinliği yapılmaktadır.