HER KİTAP BİR DÜNYA

HER KİTAP BİR DÜNYA

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yerel proje olarak yürütülmekte olan "HER KİTAP BİR DÜNYA PROJESİ" 2021/2022 Eğitim-Öğretim Yılında da devam ediyor.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve bilincini kazandırmayı, onlara kitap okumayı sevdirmeyi, kelime dağarcıklarını zenginleştireyi ve öğrencilerin güven duygularını geliştirerek Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanabilmelerini sağlamayı; tüm bunlarla birlikte velilerimiz arasında da kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırarak çocukları ile beraber kaliteli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçlayan projede bu eğitim-öğretim yılında:

Proje kapsamında okulumuzda belirlenen "Okulda Okuma Saatleri" nde okuldaki tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okudukları kitapların gizemli sayfalarında yeni dünyalara açılıyorlar.

"Evde Okuma Saatleri" ile her akşam saat 20.30' da benzer bir serüveni evde velilerimizle öğrencilerimiz tekrar yaşayacaklar.

Öğretmenim Ne Okuyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen öğretmenlerin her ay proje kapsamında okuyacakları kitapları belirleme anketi sonuçlandı.

Anket sonuçlarına göre okul yöneticileri ve öğretmenler Ekim ve Mayıs ayları arasında Uçurtma Avcısı, Var mısın?, Kuyucaklı Yusuf, Öretmenim Bir Bakar mısın?, Fareler ve İnsanlar, Toprak Ana, Esir Şehrin İnsanları ile Beş Şehir kitaplarını okuyacaklar. Bu kapsamda öğrenci ve yazar buluşmaları da gerçekleştirilecek.

06.10.2021 404

06-10-202106-10-202106-10-2021