BAHÇEAĞIL İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI

06.10.2022 208

BAHÇEAĞIL ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI

Okulumuz ilk olarak 1936 yılında Eğitim ve öğretime açılmıştır, 1997-1998 eğitim öğretim yılında yeni yapılan binaya taşınmıştır ve halen burada eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda ilkokul ve ortaokul bir arada eğitim verilmektedir.

Vizyonumuz:

Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçe ve ilimizde tercih edilen;

Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; sosyal ve sportif alanlarda ilçe ve ilimizde model alınan;

Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir okul olmaktır.

Misyonumuz:

8 yıllık eğitimin sonunda;

Kültürlü, bilgi düzeyi yüksek ve sahip olduğu bilgiyi kullanabilen, sosyal, Türk Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen amaçlara ulaşmış, çağdaş, Atatürk İlke ve İnkılapları'nı benimsemiş, özgüven sahibi, sorun çözen ve sorun çözmede sorumluluk alabilen, katılımcı ve paylaşımcı bireyler yetiştirmektir.

İlkelerimiz ve Değerlerimiz:

İnanıyoruz ki; sevgi hoşgörü ve güven eğitimin can damarıdır.

İnanıyoruz ki; öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir.

İnanıyoruz ki; öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır , amacımıza temel oluşturur.

Bunun için:

Biz öğrencilerimizin başarısını arttırmak için birlikte sorumluluk alır, verimli şekilde çalışırız.

"Öğrenci Merkezli Öğretimi" kalite oluşturmanın en etkili değerlerinden biri olarak kabul eder ve bunu yaşama geçirmeye çalışırız.

Öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve yeteneklerinin birbirinden tamamen farklı olduğunun bilincindeyiz ve öğrencilerimizden aynı başarıyı beklemek yerine onların başarılarını kendileriyle yarıştırarak değerlendirmeye çalışırız.

Birlik ve beraberlik içinde tüm engelleri aşıp aydınlık ve başarılı yarınlara ulaşmak için çalışırız.

meb_iys_dosyalar/59/02/718099/dosyalar/2022_10/06110845_brifing-dosyasi-22-23.docx